Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

Actualiteiten

  • Faciliteiten dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Show & Musical on-tour! 

Show and musical.jpg


Deze zomer gaat ons nieuwe Show & Musical team on-tour! In juli en augustus komt het enthousiaste team ons verblijden met de toffe musicals Aladdin en Wiz. Wie kent ze niet? Het professionele team gaat langs Iris Parc campings: Birkelt, Le Grand Dague en Le Château de Galaure. Super leuk, want naast het bestaande animatieteam is het showteam er om de gasten nog meer te vermaken! Zo geven ze onder andere workshops in zang, dans en acteren. 

Het Show & Musical team niet missen? In juli en augustus is er elke vrijdag een optreden op camping Le Château de Galaure!

Kinderen op de fiets in Frankrijk

1489658673443.jpg

 

Ga je met de kinderen fietsen in Frankrijk? Pas dan op, want tegenwoordig is het dragen van een helm verplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar. Dit geldt voor kinderen die achterop zitten of zelf fietsen. Vergeet dus niet je kinderen een helm op te zetten, want hiermee voorkom je een boete van €135,-. 

 

De Drôme: de boomgaard van Frankrijk

IP1-0285.jpg

 

Gezond eten tijdens je vakantie? Dat is niet altijd even makkelijk. In de Drôme hoef je je daar niet druk over te maken. De streek staat bekend om haar land- bouwproducten én biologisch fruit. En fruit, dat vind je hier overal. Zoals in de kleurrijke kraampjes langs de weg. Heerlijk vers van het land. Koop seizoensfruit zoals kersen, abrikozen en perziken. Deze worden in juni en juli geplukt. Probeer ook de smaakvolle meloenen en later in het seizoen de appels en peren. Vergeet natuurlijk de groeten niet: tomaat, courgette, sperziebonen en nog veel meer.

Op de regionale markten staan ook allerlei lekkernijen in de kramen uitgestald. Op woensdag is het markt in Châteauneuf de Galaure en op dinsdag in Hauterives.

Ligbedjes voor iedereen! 
 

Handdoekjeleggen.PNG

 

‘S Ochtends je ligbedje voor de hele dag reserveren, oftewel “handdoekje leggen”. Op de campings van Iris Parc is het reserveren van je ligbed niet mogelijk. Om dit te voorkomen zijn er een aantal spelregels opgesteld: 

  • Verlaat je het zwembad en bijbehorende terras? Dan is het uitdrukkelijk niet toegestaan je handdoek (of iets dergelijks) op een ligbed of stoel te laten liggen. 
  • Een ligbed of stoel bezet houden voor een ander is niet toegestaan.
  • Het personeel kan (ook op verzoek) de handdoeken zonder toestemming verwijderen. 

Rondom de zwembaden staan voldoende ligbedden die voor iedereen beschikbaar zijn. Met deze spelregels kan iedereen van het zwembad en zonnetje genieten. Veel plezier!


 

Wist je dat...
 

Maison Marthe Robin.jpg

 

Marthe Robin geboren is in Châteauneuf de Galaure? Als jonge vrouw wordt ze getroffen door een chronische hersenvliesontsteking. Op haar achttiende raakt ze verlamd waardoor ze tot haar dood, op 78-jarige leeftijd, aan bed is gekluisterd. Marthe vecht voor haar gezondheid en leeft in eenzaamheid, tot het moment dat ze een bezoek krijgt van twee priesters. Tijdens het bezoek ervaart zij de oneindige liefde van God. Het veranderde haar leven compleet en ook dat van vele anderen. In haar leven ontving ze meer dan 100.000 bezoekers die aangetrokken werden door haar luisterend oor, raadgeving en gebeden. Zij overleed op 78-jarige leeftijd.