Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

Outdoor activiteiten Le Château de Galaure

  • Faciliteiten dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Actieve vakantie in de Drôme

Camping Le Château de Galaure

Fietsen in de Drôme

Fanatieke wielertoeristen, toerfietsers en mountainbikers, zij kunnen hun hart ophalen in de Drôme. Fietsers uit de eerste categorie wagen zich wellicht aan de beklimming van de Mont Ventoux. Een beruchte berg met illustere bijnamen zoals de Provençaalse Reus en de Kale Berg. Je kent hem van de Tour de France. Maar de rustige binnenwegen en het licht glooiende dal van de Drôme lenen zich ook prima voor meer ontspannen fietstochtjes. Dichtbij onze camping lonken de mooiste fietsroutes. Met zo'n 3000 kilometer aan avontuurlijke trails kunnen ook ATB-fietsers hun borst nat maken.

Raften op de Drôme

Als de waterstand hoog genoeg is, dan heeft de Drôme een spannende verrassing voor je in petto: rafting! De Drôme is genoemd naar de gelijknamige rivier, die ontspringt in de Alpen en uitmondt in de Rhône. De rivier is sowieso al geliefd bij kanoërs en kayakkers. Maar als het smelt- en regenwater uit de Alpen in het voorjaar lagere oorden opzoekt, dan geeft de Drôme haar wilde karakter prijs. Informeer op de camping naar deze spannende excursies. Bij onze camping in de Drôme word je begeleid door ervaren professionals!

Luchtballon centrum in Annonay

Het eerste weekend van juni is hét moment om het historische stadje Annonay te bezoeken. Ieder jaar vindt hier een groots luchtballonfestival plaats. En dat is niet zomaar. Annonay is het geboortestadje van de gebroeders Montgolfièr, de uitvinders van de heteluchtballon. Op 5 juni 1783 maakten zij hun eerste vaart: een vlucht van bijna 2 kilometer die 10 minuten duurde. Deze historische gebeurtenis wordt tijdens het festival herdacht. Hoogtepunt is de luchtdoop van een replica van de Montgolfièr-ballon op zondagochtend. Ben je in juni verhinderd? Het Montgolfièr museum is het hele jaar door geopend!

Kanovaren

De Rivier de Drôme leent zich uitstekend voor kanotochten. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Er is keuze uit verschillende parcours, van 3 km tot wel 45 km! Neem lekker de tijd, maak verschillende stops voor een picknick, een zwempartij of om even te vissen; je hebt de hele dag. De kanotocht start in het plaatsje Saillans en duurt ruim 3 uur.
Prijs: volwassene €24, kind tot 18 jaar €18

Wandeltochten

Ontdek de omgeving van de camping door een wandeling met een gids. De gids laat het dorp, het klooster van Charrière en de rivier La Galaure zien.
Prijs: gratis

Ponyrijden

De kleintjes kunnen op de camping onder begeleiding een ritje maken met de pony.
Prijs: € 5,- voor 10 minuten

Highropes bomenparcours

Met de touwbruggen door het bomen parcours. Met een trapeze, balkenbrug en variatiebrug ga je door het parcours. 
Prijs: volwassene €21, t/m 15 jaar €14, 16 t/m 21 jaar €16

Hiking in de Vercors bergen

Tijdens deze wandeltocht ontdekt u in een dag de omgeving van de bergen in Vercors met een gids. Onderweg stopt u voor een picknick en kunt u een frisse duik nemen.
Prijs: gratis

Paardrijden

Een tocht te paard in de schitterende omgeving. De tocht is onder begeleiding en duurt ongeveer een uur.
Prijs: € 18,- pp

Canyoning

Zoek het avontuur op met deze activiteit! Een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. 
Prijs: € 34,- pp

 

Alle activiteiten kun je op de camping reserveren