Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

Parijs

  • Faciliteiten dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Genieten in de Franse lichtstad

Stad van de liefde, de mode, de kunst en geschiedenis. Parijs heeft al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht. In de 'Lichtstad' hangt de romantiek op iedere straathoek, tussen historische monumenten en de crème de la crème van de moderne architectuur. Zou Parijs inderdaad de mooiste stad ter wereld zijn?

Eenvoudig vanaf de camping naar Parijs

Om daar achter te komen, moet je Parijs echt een keertje zelf verkennen. Vanaf de camping bij Parijs reis je heel eenvoudig met de trein naar station Gare de l'Est. Een dagkaart voor volwassenen kost € 18,30, voor kinderen tot 11 jaar is dit € 12,95. Met de dagkaart kun je heel de dag gebruik maken van de trein, bus en metro. De treinkaartjes zijn te koop bij de receptie. In het hart van de Franse hoofdstad liggen het Louvre, de Eiffeltoren, de Champs Elysées en Montmartre binnen handbereik. En natuurlijk al die andere bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Parijs

 

Bruisende Montmartre

Het échte Parijs vind je in Montmartre. In deze kunstenaarswijk bruist de stad 24 uur per dag. Tip: laat je portret tekenen op Place du Tertre en daal de heuvel af naar hetPlace Pigalle. Daar vind je het beroemde plein met de Moulin Rouge. En blijf tot het donker wordt, dan leeft Parijs het ritme van de nacht! Maar zorg wel dat je overdag een kijkje hebt genomen in de Sacré Coeur. Deze basiliek is nog relatief jong (geopend in 1914) maar kan zich meten met de mooiste ter wereld. De Sacré Coeur ligt boven op een heuvel. Alleen vanaf de Eiffeltoren is het panorama nog grootser.

Must see: Eiffeltoren

Enkele feitjes: hij is 324 meter hoog, bestaat uit ruim 7 miljoen kilo staal en trekt ieder jaar meer dan 6 miljoen bezoekers. Het stalen wonder van de wereldtentoonstelling van 1889 is nog steeds hét symbool van Parijs. Destijds was de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld. Een bezoekje aan dit mirakel aan linkerover van de Seine mag natuurlijk niet op je Parijs-doelijstje ontbreken. Het uitzicht vanaf de top is 'formidable'. Wist je al dat de Eiffeltoren 's winters 15 cm korter is dan 's zomers? De wet van de natuurkunde: staal krimpt bij koude!

 

 

 

 

 

 

 

Père-Lachaise: de praalgraven van beroemdheden

Jim Morrison, Frédéric Chopin, Oscar Wilde, Edith Piaf en vele andere musici, schrijvers, politici en sterren uit andere tijden vonden hier hun laatste rustplaats.Père-Lachaise is één van de beroemdste begraafplaatsen ter wereld. De enorme parkachtige omvang en de markante praalgraven -het ene nog bombastischer dan het andere- zorgen voor veel 'ohs & ahs'. De ingang vind je aan Boulevard Ménilmontant 15 in het 20ste arrondissement.

Bezoek de Notre-Dame

De Notre-Dame is de overrompelende eyecatcher van Île de la Cité in het hart van de stad. Deze Gothische kathedraal domineert al eeuwenlang het gezicht van Parijs. De eerste steen werd gelegd in 1163. Superlatieven schieten te kort om de pracht en praal van de 130 meter lange kathedraal te beschrijven. De beroemde roman 'De klokkenluider van de Notre-Dame' van Victor Hugo uit 1831 (én de beroemde Disney®-film uit 1996) maakten dit religieuze monument bekend bij het grote publiek. Dus ook bij kinderen!

 

 

 

 

Winkelen

Shoppen bij Lafayette of Le Bon Marché

Een dagje shoppen in Parijs? In de mondaine wereld van Galerie Lafayette worden de mooiste winkeldromen waar. Bovendien is het uiterlijk van dit luxe warenhuis -met de bekende lichtkoepel- aan Boulevard Haussmann 40 al een attractie op zich. Minstens zo chique is Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres. Dan kun je nog eens zeggen dat je in het oudste warenhuis van Parijs bent geweest. 

Chique Colette

Concept store Colette is hét paradijs voor mode- en kunstliefhebbers. Hier vind je de meest exclusieve, zeldzame designer spullen; op het gebied van kleding tot make-up tot voeding. Voor de meesten van ons enkel leuk om naar te kijken, want het prijskaartje is vaak navenant. Zeker een bezoekje waard is de kiosk waar je alle recente magazines op het gebied van mode en design kunt vinden. In het inpandige café kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende soorten mineraalwater.

 

 

 

 

 

 

Vintage hemel Kiliwatch

In het hart van de stad vind je Kiliwatch: een ware tempel voor vintage fans. Als je goed snuffelt vind je hier geweldig mooie designer kledingstukken voor mooie prijsjes. Trek er gerust even de tijd voor uit, en je zult zeker enkele pareltjes tegenkomen. Niet echt van het vintage? Ze hebben hier ook een mooie collectie nieuwe kleding van jonge designers en een eigen boekenwinkel met alles op het gebied van, je raadt het al, mode!

Le marché aux puces de Saint-Ouen

De beroemdste vlooienmarkt van Parijs is Le marché aux puces de Saint-Ouen. Al sinds 1885 wordt deze markt elke week gehouden aan de rand van Parijs. Met de metro ben je er zo vanuit het centrum. Inmiddels bestaat de vlooienmarkt uit meer dan 2000 winkeltjes waar je echt alles kunt vinden, van kleding tot oude meubels tot collector's items. Echt een aanrader om een dagje rond te struinen.

 

Musea in Parijs

 

Centre Pompidou

Met die wirwar van vreemde pijpen en buizen in alle kleuren van de regenboog is Centre Pompidou het merkwaardigste gebouw van Parijs. Wat gaat er schuil achter de industriële gevels van deze fantasiefabriek? Dat is heel wat. Heel bekend is het Musée National d'Art Moderne, met meer dan 50.000 creaties één van 's werelds grootste musea van de moderne kunst. Maar ook tentoonstellingen, een mega-bibliotheek, theaterzalen, een bioscoop en restaurant maken deel uit van de wereld van Centre Pompidou. Het gebouw zelf is al een attractie an sich. Ook buiten valt er genoeg te beleven. Het plein voor Centre Pompidou is een geliefde verzamelplaats voor straatartiesten. 

Musée du quai Branly

In het 7e arrondissement van parijs, aan de voet van de Eiffeltoren, ligt het Musée du quai Branly. Dit museum is 10 jaar geleden geopend door de toenmalige Franse president Jacques Chirac. Wat kun je hier dan bewonderen? Het museum herbergt een verzameling kunstschatten uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en uit Noord- , Midden- en Zuid-Amerika. Door de geografische opstelling wil men een interactie tussen de verschillende culturen teweegbrengen.

 

 

 

Musée d'Orsay

In een prachtig stationsgebouw uit 1900, gelegen langs de Seine, vinden we het imposante Musée d'Orsay. Met een collectie die vooral 19e eeuwse sculpturen en impressionistische schilderijen tentoonstelt, is het één van de meest populaire musea van Parijs. De collectie omhelst de periode van het midden van de 19e eeuw tot 1914, en bevat beroemde werken van kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Cézanne, van Gogh, Degas, Rodin en vele anderen.

Kunstschatten van het Louvre

's Werelds beroemdste kunstmuseum verwelkomt meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar. Geen enkel ander museum kan dat het Louvre nazeggen. Met name de beeldhouwkunst en schilderkunst zijn er rijk vertegenwoordigd. Met als onbetwiste nummer één de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre is ook één van de oudste museums ter wereld. Het werd geopend in 1793 om de koninklijke kunstcollectie tentoon te stellen. Het Louvre is gehuisvest in een oud middeleeuws fort dat later tot paleis getransformeerd werd. De bekende glazen piramide vormt de futuristische ingang.

 

Aanbiedingen


In het voorjaar kun je bij Iris Parc profiteren van het Gratis Nachten voordeel. Oók in de meivakantie!

Bekijk aanbiedingen

Contact 


24, Place de la gare de Faremoutiers
77515 Pommeuse
Frankrijk

T: (+33) (0)164 04 21 80

SIRET- 746 651 157 00016


Bekijk