Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

FAQ's

Algemeen

 

  • Verschillende types accommodaties: Bali, Waikiki, Tahiti, bungalowtenten, staanplaatsen, glamping accommodaties
  • Elke dag van de week aankomen en vertrekken
  • Goed opgeleid personeel (Nederlandstalig)
  • Lage prijzen én aanbiedingen
  • De beste prijs-kwaliteitverhouding

 

 

In 2 landen Frankrijk & Luxemburg.

Op 4 locaties in Frankrijk :

  • Camping Le Chêne Gris (Seine-et-Marne / Île-de-France) 
  • Camping Le Château de Galaure (Drôme / Rhônes-Alpes)
  • Camping Le Grand Dague (Dordogne / Aquitaine)
  • Camping Le Ty Nadan (Locunolé / Bretagne)

Op 1 locatie in Luxemburg :

  • Camping Birkelt (Larochette / Mullerthal)

 

 

 

U kunt zelf bepalen op welke dag van de week u aankomt. Het kan echter voorkomen dat er gevraagd wordt aansluitend te reserveren in verband met een efficiëntere bezetting van onze accommodaties.

 

 

Het minimum aantal nachten verschilt per accommodatie en per bestemming. In het hoogseizoen geldt meestal een minimum verblijf van 3 à 4 nachten. In het laagseizoen is dit meestal een minimum verblijf van 2 nachten. Op camping Le Chêne Gris en op camping Birkelt is het mogelijk om 1 nacht te reserveren, mits een toeslag van €15,-.

AVG betekent Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een nieuwe privacywet voor de hele Europese Unie. De wet is van kracht sinds 25 mei 2018 en vervangt de oude Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens). In de AVG staan regels over hoe organisaties moeten omgaan met uw persoonsgegevens. Iris Parc voldoet aan de AVG. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

GDPR betekent General Data Protection Regulation. Dit is de internationale naam voor de nieuwe Europese privacywet die in België Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd wordt. Iris Parc voldoet aan de AVG. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Uw persoonlijke gegevens worden beveiligd bewaard bij Iris Parc. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw privacy.

Ja, u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij bewaren in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Volgens de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heet dit uw recht op inzage en uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens. Lees hier meer over de AVG en over het bekijken, aanpassen en verwijderen van uw persoonsgegevens.

Wij hechten veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Als u een vakantie bij ons boekt, onze website bezoekt, zich inschrijft voor onze nieuwsbrief of op een andere manier contact heeft, dan gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens die u met ons deelt. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat is de Europese privacywet die sinds 25 mei 2018 van kracht is. Lees hier meer over hoe wij omgaan met uw privacy.

Uw accommodatie

 

Een Iris Parc-tent beschikt over een zeer complete inrichting. Zo is uw keuken voorzien van een driepitsgasstel en een vol formaat koelkast. Verder zijn er natuurlijk borden, glazen, bestek, kookgerei en een complete set pannen aanwezig. Ook voor elektra is gezorgd: uw tent is goed verlicht en de koelkast is normaal aangesloten. De bungalowtent is voorzien van echte bedden, de lengte van het 2-persoonsbed en de beide 1-persoonsbedden is 1,90 meter. De twee onderschruifbedden zijn 1,80 meter lang. Dekens, lakens, kussens en slopen neemt u zelf mee. Elke Iris Parc-tent beschikt over een complete tuinset met twee tafels, vier kunststof stoelen, twee verstelbare stoelen en een parasol. Voor toiletten en douches kunt u gebruik maken van het sanitairgebouw op de camping.

 

 

Interieurfoto´s geven een indruk van wat u kunt verwachten in uw accommodatie. Echter de interieurs zijn niet op alle campings gelijk. Interieurs kunnen echter worden voorzien van een andere stoffering of meubilair. Daardoor zijn ook verschillen in uiterlijk mogelijk. Niet alle stacaravans zijn afkomstig uit hetzelfde bouwjaar en bovendien zijn er verschillende fabrikanten.

 

 

Dit verschilt per camping. Op sommige campings is dit toegestaan, al dan niet tegen een vergoeding. Het is dan echter niet toegestaan om het maximaal aantal personen per accommodatie te overschrijden. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

Op de meeste campings mag maximaal 1 auto naast de accommodatie geparkeerd worden. Indien dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is staat er bij de bijzonderheden op de betreffende pagina vermeld dat er gebruik gemaakt dient te worden van een centrale parkeergelegenheid. Een 2e of 3e voertuig dient altijd te worden geparkeerd op de centrale parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid dat de camping voor deze voertuigen extra kosten in rekening brengt die ter plaatse betaald dienen te worden.

 

 

In sommige gevallen is dit toegestaan, echter alleen wanneer het één gezin betreft. De accommodaties van Iris Parc zijn ingericht voor het maximaal aantal toegestane personen; daarom dienen wij extra personen altijd aan te vragen bij de betreffende camping. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

De stacaravans en tenten zijn uitgerust voor maximaal 6 personen. Let op, uitzonderingen zijn hierop mogelijk.

 

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje.

 

 

Ja, bij elke Iris Parc accommodatie hoort een comfortabele tuinset met parasol. Standaard is elke stacaravan voorzien van een tuintafel met vier kuipstoelen en twee verstelbare stoelen. De tenten hebben dezelfde tuinset, plus een extra tafel (voor binnen of buiten). Let op: uitzonderingen zijn mogelijk.

 

 

De stacaravans beschikken over verwarming. In een enkel geval, meestal in warme streken kan het zijn dat er geen verwarming aanwezig is. 

Veel stacaravans beschikken over airconditioning. U kunt de airconditioning herkennen aan het “vries” pictogram. Het gebruik van deze airconditioning is niet altijd inbegrepen bij de huursom. Eventuele extra kosten voor het gebruik van de airconditioning worden vermeld in de boekingsstraat.

 

 

Uiteraard beschikken alle stacaravans en Iris Parc tenten over een vol formaat koelkast. De meeste hebben een apart vriesvak.

 

 

Stacaravans van Iris Parc hebben altijd een verhoogde houten terras.

 

 

Roken is (nog) toegestaan in onze accommodaties, maar wij verzoeken u vriendelijk dit niet te doen. Uit respect voor het groeiend aantal niet-rokers én ons materiaal zou u er voor kunnen kiezen om dit buiten te doen.

 

Reserveren

 

Ja, daar kan Iris Parc ook voor zorgen. U kunt bij ons de toegangskaarten bestellen voor Disneyland® Resort Paris en Parc Asterix (nabij Parijs). Wanneer u deze bij uw reservering bestelt, sturen wij u de kaartjes tegelijk met de reisbescheiden naar u toe. Indien u uw vouchers via de mail ontvangt dan komen de kaartjes uiteraard apart via de post. Het is tevens mogelijk om uw kaartjes te kopen bij de receptie op de camping. 

 

 

Tot drie weken voor vertrek naar de camping.

 

 

24 tot 48 uur na reservering.

 

 

In de brochure en op onze site vermelden wij in de prijstabellen prijzen per nacht per accommodatie. Hierbij worden verschillende prijsperiodes gehanteerd. U betaalt de nachtprijs maal het aantal nachten dat u op de camping verblijft. In het voor- en naseizoen geldt er vaak extra voordeel zoals bijvoorbeeld 14=10 en 7=6 voor 7/7 en na 25/8. Indien u geheel of gedeeltelijk (in dit geval minimaal 7 nachten) voor 7/7 of na 25/8 op de camping zult verblijven krijgt u een of meerdere nachten gratis. Hierbij geldt wel dat bij een verblijf dat in meerdere prijsperiodes valt de goedkoopste nachten vervallen. Voor staanplaatsen geldt dat de vermelde prijs per nacht inclusief 2 personen is (in een enkel geval wijkt dit af; zie hiervoor de prijstabel) met een auto en een tent of caravan. Hierbij is gebruik van elektriciteit inbegrepen. Voor extra volwassenen of kinderen op de staanplaats geldt een toeslag. Deze toeslag betaalt u per extra persoon per nacht.
Een voorbeeld: u gaat met uw gezin naar camping "Le Chêne Gris" in Pommeuse, u huurt een Navajo Bungalowtent en u wilt daar verblijven van 02 juni tot 16 juni.

De berekening is dan als volgt:

14 nachten voor € 32,- per nacht = € 448,00 
-/- korting (14=7) 7 x € 32,- = € 224,00 -/- 
+ reserveringskosten € 22,50  
+ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50      
Deze vakantie kost u € 249,00

 

 

Nee, het maken van een optie is alleen telefonisch mogelijk.

 

 

In principe niet, want de prijs is hetzelfde. Mocht u echter vragen hebben die u niet op de site kunt vinden dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Een optie plaatsen is alleen telefonisch mogelijk.

 

 

Via internet kunt u boekingen maken tot 3 accommodaties voor dezelfde periode en dezelfde camping. Indien uw groep groter is en meer dan 3 accommodaties nodig heeft, dan kunt u telefonisch een aanvraag daarvoor doen bij een van onze medewerkers.

 

 

De Iris Parc accommodaties zijn altijd nieuw of bijna nieuw. In de regel worden ze na vijf seizoenen vervangen. Wij zorgen er uiteraard voor dat uw accommodatie in topconditie blijft.

 

 

De Iris Parc campings zijn familiecampings en daarom worden alleen reizende jongeren niet geaccepteerd. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden adviseren wij u om vóór het maken van uw definitieve boeking contact met onze reserveringsafdeling op te nemen.

 

 

Ja, de campings van Iris Parc zijn geschikt voor invaliden. U dient er rekening mee te houden dat de meeste stacaravans door hun drempel niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De stacaravan Bali 2 is uitgerust voor andersvaliden. Bij Navajo tenten geeft de ingang doorgaans geen problemen, het type Ottawa is wat minder geschikt. Wilt u extra informatie? U kunt ons altijd bellen.

 

 

Huisdieren zijn op de camping toegestaan. In de mobile homes en bungalowtenten zijn huisdieren echter nooit toegestaan. De eventuele kosten per nacht vindt u ook bij de bijzonderheden boven de prijstabel. Tijdens de boeking kunt u aangeven dat u een huisdier mee wilt nemen, in de meeste gevallen worden de kosten hierbij direct berekend en betaalt u deze vooraf. Wanneer er geen kosten worden berekend, dan betaalt u deze bij aankomst op de camping. Mocht u meer dan één huisdier mee willen nemen, dient u telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers.

 

 

Bij het maken van een boeking kun je een babypakket bijboeken, bestaande uit een kinderbedje, babybadje en kinderstoel. De kosten hiervoor bedragen € 5,50 per nacht in het hoogseizoen. Tijdens het laagseizoen is babypakket gratis. In het bedje is geen deken of linnengoed aanwezig. Dit dien je zelf mee te nemen. TIP: Het aanwezige matrasje is dun; veel gasten nemen een extra matras van thuis mee.

 

 

U kunt altijd een boeking annuleren. Voor het annuleren van een boeking worden er conform de voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht.

 

Inpakken en onderweg

 

Indien de betaling op tijd bij ons binnen is, worden de reispapieren en/of pretparktickets ongeveer 3 weken voor vertrek naar u verzonden.

 

 

U ontvangt 3 weken voor vertrek uw vouchers. In de vouchers vindt u onder andere uw reisbevestiging, waarvan u het exemplaar dat bestemd is voor de camping afgeeft aan de receptie bij aankomst. Verder treft u een duidelijke routesuggestie aan met nuttige tips en informatie (bijvoorbeeld over tolwegen) en algemene wetenswaardigheden over valuta, identiteitsbewijzen, huisdieren en dergelijke. Voorts ontvangt u per post voor uw vertrek uiteraard ook de eventueel door u bestelde extra's.

 

 

Ja, met de reispapieren wordt tevens een route suggestie meegestuurd.

 

 

De accommodaties zijn uitgerust voor 6 personen. Wat u zelf mee moet nemen is bad- en bedlinnen. Kussens en dekens zijn doorgaans in de stacaravans aanwezig. In de tenten moet u hiervoor zelf zorgdragen.

 

 

Een geldig paspoort of identiteitsbewijs per persoon.

 

 

In België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Kroatië en Slovenië is het verplicht een veiligheidsvest en een EHBO-kist bij u in de auto te hebben. Personen die de auto verlaten moeten het veiligheidsvest in bovengenoemde landen dragen. Aangezien dit in steeds meer Europese landen verplicht is, adviseren wij u een veiligheidsvest en EHBO kist aan te schaffen en deze voor ieder land bij u te hebben. Over veiligheid gesproken: denkt u ook aan een reservebril?
Sinds dit jaar is het is Frankrijk verplicht een alcoholtester in de auto te hebben. Dit geldt ook voor buitenlanders die naar Frankrijk reizen. Tevens mag er in navigatie systemen in Frankrijk geen flitspaal verklikker zitten. Deze functie moet uit de software gehaald worden als die er in zit. Uitschakelen alleen is niet genoeg. Het kan in Frankrijk een boete opleveren van € 1500,00
Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kunt u navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

 

Betalen

 

Aan de bevestiging van de boeking zit een voorschotsfactuur waarmee de voorschot gedaan kan worden. Deze moet per omgaande betaald worden. Ongeveer 8 weken voor vertrek ontvangt u een tweede saldofactuur voor de slottermijn. Wanneer u binnen 9 weken voor vertrek boekt, maken wij met u een betalingsafspraak. U kunt dan op diverse manieren betalen. Via internet bankieren, met een telefonische bankoverschrijving of door middel van een contante storting bij uw bank.

 

 

Het voorschot komt overeen met 30% van de reissom en reserveringskosten.

 

 

Nee, u ontvangt ongeveer 3 weken voor vertrek uw reispapieren.

 

 

Ongeveer 8 weken voor vertrek ontvangt u van ons een tweede saldofactuur voor de slottermijn.

 

 

De toeristenbelasting zit bij Camping Le Chêne Gris niet in de prijs inbegrepen.
Bij aankomst vraagt de camping een waarborgsom voor de accommodatie die bij vertrek aan u wordt terug gegeven als u de accommodatie in goede staat heeft achtergelaten. Eventuele andere verplichte kosten, zoals bijvoorbeeld een eindschoonmaak, airconditioning of huur van bedlinnen staan vermeld in de prijstabel.

 

Op de camping

 

Bij aankomst op de camping wendt u zich tot de receptie. Zij zijn erg gastvrij en zullen u voorzien van de juiste informatie en u wijzen naar uw accommodatie.

 

 

U krijgt uw borg terug als u vertrekt, nadat een campingmedewerker uw accommodatie heeft geïnspecteerd. U dient de accommodatie achter te laten zoals u hem heeft aangetroffen, schoon en netjes. Bij Iris Parc bestaat ook de mogelijkheid de eindschoonmaak door het lokale beheer ter plaatse te laten doen. Tegen betaling van €50 voor een stacaravan en €35 voor een tent, wordt de accommodatie bij vertrekt voor je schoongemaakt. Je kunt dit direct online bijboeken. 

Bij de glamping accommodatie is de eindschoonmaak inclusief.

 

Op elke camping gelden regels. Voornamelijk in en rond het zwembad worden er door campings bepaalde eisen gesteld. Op de campings is het dragen van een badmuts niet verplicht en shorts zijn toegestaan. Informatie hierover kunt u vinden op onze site of u kunt navraag doen bij een van onze medewerkers.

 

 

De belangrijkste voorzieningen (waaronder zwembaden) zijn vaak het gehele seizoen geopend. In het voor- en naseizoen kunnen sommige faciliteiten niet of in beperkte mate beschikbaar zijn. Met name de levensmiddelenwinkel en het restaurant zijn veelal gebonden aan het hoogseizoen. Wanneer wij een datum achter een bepaalde faciliteit vermelden garanderen wij dat die voorziening in de vermelde periode ook daadwerkelijk aanwezig/open is. Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten tussen de middag gesloten zijn in verband met siesta.

 

 

Het is een streven, maar wij kunnen niets garanderen. Vorderingen betreffende eventuele werkzaamheden op een camping kunt u bekijken op onze internetsite.

 

 

De geselecteerde medewerkers spreken vaak meerdere talen (Nederlands/Frans/Engels/Duits).

 

Het animatieteam spreekt gegarandeerd Nederlands en vaak ook Frans. 

 

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje.

 

 

Op de Iris Parc campings is dit toegestaan. Vaak bepalen lokale overheden dat open vuur (dus ook barbecues op kolen of briketten) niet is toegestaan i.v.m. brandgevaar in de omgeving. Meestal is een elektrische of gasbarbecue wel toegestaan. Zolang de voorraad strekt zijn er op de camping barbecues te huur. 

 

 

Op een aantal campings is dit mogelijk. Of dat het geval is en welke kosten hieraan verbonden zijn, kunt u navragen bij onze medewerkers. Op sommige campings is het huren van bedlinnen verplicht. Indien dit zo is wordt het aangegeven bij de prijstabel van de camping.

 

 

De aankomsttijden liggen doorgaans tussen 15.00 uur en 19.00 uur.
De vertrektijden liggen doorgaans tussen 08.00 uur en 10.00 uur.

De exacte aankomst-en vertrektijden op de door u gereserveerde camping staan vermeld in uw reisdocumenten.

 

 

Dit verschilt per camping. Op sommige campings is dit toegestaan, al dan niet tegen een vergoeding. Het is dan echter niet toegestaan om het maximaal aantal toegestane personen per accommodatie te overschrijden. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

De auto kan meestal naast de accommodatie worden geparkeerd. Wanneer dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is, staat er bij de bijzonderheden op betreffende pagina vermeld dat u gebruik dient te maken van de centrale parkeergelegenheid. Indien u meer dan 1 auto naast de accommodatie wilt plaatsen kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij dienen dit altijd na te vragen bij de camping. Het is mogelijk dat een camping extra kosten in rekening brengt voor een eventuele 2e of 3e auto.

 

 

Voor het gebruik van de accommodatie wordt een waarborgsom gevraagd. Wanneer de accommodatie niet in dezelfde staat wordt opgeleverd als waarin deze is betrokken, kan de beheerder (een deel van) de borg hiervoor inhouden.

 

 

De waarborgsom kan contant worden voldaan en soms met creditcard of via een eenmalige machtiging. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

De borg is altijd € 150,-, dit geldt voor luxe stacaravans en bungalowtenten. Bij vertrek binnen de reguliere vertrektijden krijgt u dit bedrag weer terug, er van uitgaande dat u uw accommodatie schoon en in goede staat heeft achtergelaten. De aankomst- en vertrektijden van de door u gereserveerde camping vindt u terug in uw reisdocumenten.

 

 

Bij Camping Le Chêne Gris is de toeristenbelasting al bij de prijs inbegrepen.

 

Uitchecken als de receptie gesloten is, dat kan. De schoonmaakkosten worden dan standaard in rekening gebracht. Indien u gebruik wenst te maken van deze optie, kom dan langs bij de receptie.


Alleen op camping Le Chêne Gris is het dragen van een polsbandje verplicht. Bij aankomst op de camping ontvangt elke gast een polsband die tijdens het verblijf zichtbaar gedragen moet worden. Met het dragen van het polsbandje is het mogelijk te controleren wie van buitenaf komen en zo de veiligheid van onze gasten te waarborgen.

Weer thuis

 

Vragen/opmerkingen kunt u altijd eerst ter plekke melden. Daarnaast treft u bij de reispapieren een enquêteformulier aan waarop u uw mening kunt geven. Wanneer dit niet volstaat, kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

 

 

Ja, u kunt ook al reserveren voor volgend jaar.

Staat uw verblijfsperiode nog niet online?
Dan maken wij stap voor stap telefonisch uw boeking voor u in orde! Neem hiervoor contact met ons op via 070/211.212 (€0,30 per minuut) of het contactformulier zodat wij u kunnen terugbellen. 

Staat uw verblijfsperiode wél online, maar zonder prijzen?
Dan kunt u meteen boeken! U betaalt in dit geval €300 per accommodatie als voorschot. Zodra de prijzen bekend zijn, krijgt u van ons de factuur met het totale boekingsbedrag. Vanaf dat moment heeft u 5 dagen de tijd om uw boeking te annuleren. Bij bevestiging (u hoeft daarvoor niets te doen) wordt de €300 in mindering gebracht op het totale boekingsbedrag. Als u annuleert, krijgt u de €300 teruggestort op uw rekening.

Staat uw verblijfsperiode voor volgend jaar online mét prijzen?
Dan kunt u meteen boeken! Hierna heeft u 1 week de tijd om het voorschot te betalen. Deze bedraagt 30% van het totaalbedrag van de huursom, reserveringskosten en eventuele premie van uw reis- en annuleringsverzekering.

 

Het is helaas niet mogelijk om een brochure te bestellen sinds 2016. Iris Parc heeft geen nieuwe vakantiebrochure gemaakt. Een besluit dat past bij onze visie op duurzaam ondernemen. Zo helpen we mee om de papierberg te verkleinen. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen gebruik maken van onze website. Alle campings en uitgebreide beschrijvingen van de faciliteiten en de omgevingen vindt u op onze website.