Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

FAQ's

Algemeen

 

 • Verschillende types accommodaties: Bali, Waikiki, Tahiti, bungalowtenten, staanplaatsen, glamping accommodaties
 • Elke dag van de week aankomen en vertrekken
 • Goed opgeleid personeel (Nederlandstalig)
 • Lage prijzen én aanbiedingen
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding

 

 

In 2 landen Frankrijk & Luxemburg.

Op 3 locaties in Frankrijk :

 • Camping Le Chêne Gris (Seine-et-Marne / Île-de-France) 
 • Camping Le Château de Galaure (Drôme / Rhônes-Alpes)
 • Camping Le Ty Nadan (Locunolé / Bretagne)

Op 1 locatie in Luxemburg :

 • Camping Birkelt (Larochette / Mullerthal)

 

 

 

U kunt zelf bepalen op welke dag van de week u aankomt. Het kan echter voorkomen dat er gevraagd wordt aansluitend te reserveren in verband met een efficiëntere bezetting van onze accommodaties.

 

 

Het minimum aantal nachten verschilt per accommodatie en per bestemming. In het hoogseizoen geldt meestal een minimum verblijf van 3 à 4 nachten. In het laagseizoen is dit meestal een minimum verblijf van 2 nachten. Op camping Le Chêne Gris is het mogelijk om 1 nacht te reserveren.

AVG betekent Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een nieuwe privacywet voor de hele Europese Unie. De wet is van kracht sinds 25 mei 2018 en vervangt de oude Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens). In de AVG staan regels over hoe organisaties moeten omgaan met uw persoonsgegevens. Iris Parc voldoet aan de AVG. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

GDPR betekent General Data Protection Regulation. Dit is de internationale naam voor de nieuwe Europese privacywet die in België Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd wordt. Iris Parc voldoet aan de AVG. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Uw persoonlijke gegevens worden beveiligd bewaard bij Iris Parc. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018. Lees  hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw privacy.

Ja, u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij bewaren in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Volgens de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heet dit uw recht op inzage en uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens. Lees hier meer over de AVG en over het bekijken, aanpassen en verwijderen van uw persoonsgegevens.

Wij hechten veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Als u een vakantie bij ons boekt, onze website bezoekt, zich inschrijft voor onze nieuwsbrief of op een andere manier contact heeft, dan gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens die u met ons deelt. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat is de Europese privacywet die sinds 25 mei 2018 van kracht is. Lees hier meer over hoe wij omgaan met uw privacy.

Uw accommodatie

 

Een Iris Parc-tent beschikt over een zeer complete inrichting. Zo is de keuken voorzien van een vierpits gasstel en een vol formaat koelkast. Verder zij er natuurlijk borden, glazen, bestek, kookgerei en een complete set pannen aanwezig. Ook voor elektra is gezorgd: de tent is goed verlicht  en de koelkast is normaal aangesloten. De tenten zijn voorzien van echte bedden, die variëren in afmeting afhankelijk van het type tent. Dekens, lakens, kussen en slopen neem je zelf  (bij de Ottawa, Navajo en Kalahari outdoor tenten). De Serengeti en Kalahari premium zijn wel voorzien van dekens en kussen, maar ook hier geldt dat lakens en slopen moeten worden meegenomen. Uiteraard kun je bij je reservering ook aangeven dat je beddengoed en dekens wilt huren op de camping. Wel zo gemakkelijk.

Voor alle tenten geldt dat zij specifieke kenmerken en inrichting hebben. Het volledige overzicht per type tent is te lezen bij de pagina “Accommodaties” op onze website.

 

Interieurfoto´s geven een indruk van wat je kunt verwachten in de accommodatie. Echter de interieurs zijn niet op alle campings gelijk. Interieurs kunnen worden voorzien van een andere stoffering of meubilair. Daardoor zijn ook verschillen in uiterlijk mogelijk. Niet alle stacaravans zijn afkomstig uit hetzelfde bouwjaar en bovendien zijn er verschillende fabrikanten.

 

 

Dit verschilt per camping. Op sommige campings is dit toegestaan, al dan niet tegen een vergoeding. Het is dan echter niet toegestaan om het maximaal aantal personen per accommodatie te overschrijden. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

Op de meeste campings mag maximaal 1 auto naast de accommodatie geparkeerd worden. Indien dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is staat er bij de bijzonderheden op de betreffende pagina vermeld dat er gebruik gemaakt dient te worden van een centrale parkeergelegenheid. Een 2e of 3e voertuig dient altijd te worden geparkeerd op de centrale parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid dat de camping voor deze voertuigen extra kosten in rekening brengt die ter plaatse betaald dienen te worden.

 

 

In sommige gevallen is dit toegestaan, echter alleen wanneer het één gezin betreft. De accommodaties van Iris Parc zijn ingericht voor het maximaal aantal toegestane personen; daarom dienen wij extra personen altijd aan te vragen bij de betreffende camping. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje. Bedden mogen niet buiten de accommodatie worden geplaatst.

 

 

Ja, bij elke Iris Parc accommodatie hoort een comfortabele tuinset met parasol. Standaard is elke stacaravan voorzien van een tuintafel met vier kuipstoelen en twee verstelbare stoelen. De tenten hebben dezelfde tuinset, plus een extra tafel (voor binnen of buiten). Let op: uitzonderingen zijn mogelijk.

 

 

De stacaravans beschikken over verwarming. In een enkel geval, meestal in warme streken kan het zijn dat er geen verwarming aanwezig is. 

Veel stacaravans beschikken over airconditioning. U kunt de airconditioning herkennen aan het “vries” pictogram. Het gebruik van deze airconditioning is niet altijd inbegrepen bij de huursom. Eventuele extra kosten voor het gebruik van de airconditioning worden vermeld in de boekingsstraat.

 

 

Uiteraard beschikken alle stacaravans en Iris Parc tenten over een vol formaat koelkast. De meeste hebben een apart vriesvak.

 

 

Stacaravans van Iris Parc hebben altijd een verhoogde houten terras.

 

 

Roken is (nog) toegestaan in onze accommodaties, maar wij verzoeken u vriendelijk dit niet te doen. Uit respect voor het groeiend aantal niet-rokers én ons materiaal zou u er voor kunnen kiezen om dit buiten te doen.

 

Reserveren

 

Ja, daar kan Iris Parc ook voor zorgen. U kunt bij ons de toegangskaarten bestellen voor Disneyland® Resort Paris. Wanneer u deze bij uw reservering bestelt, sturen wij u de kaartjes tegelijk met de reisbescheiden naar u toe. Indien u uw vouchers via de mail ontvangt dan komen de kaartjes uiteraard apart via de post. Het is tevens mogelijk om uw kaartjes te kopen bij de receptie op de camping. 

 

 

Tot drie weken voor vertrek naar de camping.

 

 

24 tot 48 uur na reservering.

 

 

Wat je vakantie kost is eenvoudig uit te rekenen. Bijvoorbeeld: je gaat met jouw gezin 2 weken naar camping Le Chêne Gris. Je huurt een volledig ingerichte Navajo en je verblijf is van 3 juni tot 17 juni (2weken).

De berekening is dan als volgt: 
14 nachten à € 34,- per nacht € 476,00
-/- korting (14=7) 7 x € 34,-   € 238,00 -/-
+ reserveringskosten €   22,50

Deze vakantie kost je € 260,50

Toevoegen: De eindschoonmaak is tevens verplicht. Overige extra’s kun je zelf toevoegen aan de boeking en zullen zichtbaar zijn op de factuur.

 

 

Nee, wij bieden geen optie aan. Een boeking is dus direct een definitieve boeking. Wel heb je het recht om je boeking zonder opgave van redenen binnen 24 uur kosteloos te herroepen. Daarna geleden de algemene annuleringsvoorwaarden.

 

 

In principe niet, want de prijs is hetzelfde. Mocht u echter vragen hebben die u niet op de site kunt vinden dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Een optie plaatsen is alleen telefonisch mogelijk.

 

 

Via internet kunt u boekingen maken tot 2 accommodaties voor dezelfde periode en dezelfde camping. Indien uw groep groter is en meer dan 2 accommodaties nodig heeft, dan kunt u telefonisch een aanvraag daarvoor doen bij een van onze medewerkers.

 

 

De Iris Parc accommodaties zijn altijd nieuw of bijna nieuw. In de regel worden ze na vijf seizoenen vervangen. Wij zorgen er uiteraard voor dat uw accommodatie in topconditie blijft.

 

 

De Iris Parc campings zijn familiecampings en daarom worden alleen reizende jongeren niet geaccepteerd. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden adviseren wij u om vóór het maken van uw definitieve boeking contact met onze reserveringsafdeling op te nemen.

 

 

Ja, de campings van Iris Parc zijn geschikt voor invaliden. U dient er rekening mee te houden dat de meeste stacaravans door hun drempel niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De stacaravan Bali 2 is uitgerust voor andersvaliden. Bij Navajo tenten geeft de ingang doorgaans geen problemen, het type Ottawa is wat minder geschikt. Wilt u extra informatie? U kunt ons altijd bellen.

 

 

Huisdieren zijn op de camping toegestaan. In de mobile homes en bungalowtenten zijn huisdieren echter nooit toegestaan. De eventuele kosten per nacht vindt u ook bij de bijzonderheden boven de prijstabel. Tijdens de boeking kunt u aangeven dat u een huisdier mee wilt nemen, in de meeste gevallen worden de kosten hierbij direct berekend en betaalt u deze vooraf. Wanneer er geen kosten worden berekend, dan betaalt u deze bij aankomst op de camping. Mocht u meer dan één huisdier mee willen nemen, dient u telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers.

 

 

Bij het maken van een boeking kun je een babypakket bijboeken, bestaande uit een kinderbedje, babybadje en kinderstoel. De kosten hiervoor bedragen € 5,50 per nacht in het hoogseizoen. Tijdens het laagseizoen is een babypakket gratis. In het bedje is geen deken of linnengoed aanwezig. Dit dien je zelf mee te nemen. TIP: Het aanwezige matrasje is dun; veel gasten nemen een extra matras van thuis mee.

 

U kunt altijd een boeking annuleren. Voor het annuleren van een boeking worden er conform de voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht.

 

Inpakken en onderweg

 

Indien de betaling voldaan is, ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek per mail de reispapieren. Deze reispapieren dien je zelf te printen en mee te nemen naar je vakantiebestemming. In je reispapieren zit je voucher die je op de camping moet tonen en tips voor onderweg over o.a. toltarieven en vignetten. Ook zijn toegevoegd algemene tips over bijvoorbeeld waarborg en huisdieren. 

 

 

U ontvangt 3 weken voor vertrek uw vouchers. In de vouchers vindt u onder andere uw reisbevestiging, waarvan u het exemplaar dat bestemd is voor de camping afgeeft aan de receptie bij aankomst. Verder treft u een duidelijke routesuggestie aan met nuttige tips en informatie (bijvoorbeeld over tolwegen) en algemene wetenswaardigheden over valuta, identiteitsbewijzen, huisdieren en dergelijke. Voorts ontvangt u per post voor uw vertrek uiteraard ook de eventueel door u bestelde extra's.

 

 

Ja met de reispapieren wordt het adres en de coördinaten van de camping meegestuurd.

 

 

De inventaris is berekend op het aantal personen dat maximaal is toegestaan in de accommodatie. Wat je zelf mee moet nemen zijn handdoeken en bedlinnen. Kussens en dekens zijn doorgaans in de stacaravans aanwezig. Bedlinnen zijn te boeken bij de reservering. In de bungalowtenten moet je hiervoor zelf zorgdragen. Basis benodigheden zoals toiletpapier, vuilniszakken, schoonmaakmiddelen, etc, dien je zelf mee te brengen. 

 

 

Een geldig paspoort of identiteitsbewijs per persoon.

 

 

In Frankrijk, België en Luxemburg is het verplicht reflecterende veiligheidsvesten in je auto te hebben. Met een veiligheidsvest ben je altijd zichtbaar voor medeweggebruikers in geval van pech of een ongeval. Ook voor alle inzittenden is het verplicht een veiligheidsvest in de auto te hebben. Het vest moet voldoen aan de Europese norm EN471, klasse 2.  In Frankrijk is het verplicht een gevarendriehoek bij te hebben. Als je met de auto stil komt te staan en de auto vormt een obstakel voor naderende auto’s, moet de gevarendriehoek goed zichtbaar op de weg worden geplaatst op een afstand van ongeveer 30 meter van de auto. Aangezien dit in steeds meer Europese landen verplicht is, adviseren wij je een veiligheidsvest, gevarendriehoek en een EHBO kist aan te schaffen en deze voor ieder land bij je te hebben. Over veiligheid gesproken: denk je ook aan een reservebril? In Frankrijk is het tevens verplicht een alcoholtester en een vignet voor de grote steden te bezitten

Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kun je navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

 

Betalen

 

Indien je via internet een reservering maakt, kun je er voor kiezen om de (aan)betaling via iDEAL of creditcard te voldoen. Als je telefonisch reserveert bij Iris Parc dan ontvang je direct na je reservering een bevestiging via e-mail met een betaalverzoek. De aanbetaling komt overeen met 30% van de reissom en reserveringskosten.

Wanneer je 9 weken voor vertrek boekt vragen wij je het gehele bedrag in één keer te voldoen. Indien je telefonisch boekt, ontvangt via e-mail een boekingsbevestiging/factuur via e-mail. Hierin vind je een betaalverzoek om via overschrijving te betalen. Reserveer je online, dan kan je de betaling direct tijdens het reserveren via iDEAL of creditcard voldoen.

 

 

Het voorschot komt overeen met 30% van de reissom en reserveringskosten.

 

 

Nee, u ontvangt ongeveer 3 weken voor vertrek uw reispapieren.

 

 

Het restantbedrag dient ongeveer 8 weken voor vertrek betaald te worden. Wanneer je 9 weken voor vertrek boekt vragen wij je het gehele bedrag in één keer te voldoen. Indien je telefonisch boekt, ontvangt via e-mail een boekingsbevestiging/factuur via e-mail. Hierin vind je een betaalverzoek om via overschrijving te betalen. Reserveer je online, dan kan je de betaling direct tijdens het reserveren via iDEAL of creditcard voldoen.

 

 


Bij aankomst vraagt de camping een waarborgsom voor de accommodatie die bij vertrek aan je wordt terug gegeven als je de accommodatie in goede staat achterlaat. Eventuele andere verplichte kosten, zoals een eindschoonmaak, huisdieren of huur van bedlinnen worden vermeld bij het maken van de reservering. Voor een vlotte afhandeling adviseren wij gebruik te maken voor éen creditcard.

Op de camping

 

Bij aankomst op de camping wendt u zich tot de receptie. Zij zijn erg gastvrij en zullen u voorzien van de juiste informatie en u wijzen naar uw accommodatie.

 

 

Onze accommodaties worden standaard aangeboden met een verplichte eindschoonmaak. Wij vragen je om je accommodatie netjes achter te laten. Het enige wat je voor vertrek hoeft te doen is: de keuken netjes achterlaten door de afwas te doen, de vloer vegen, de douche droog achterlaten en het vuilnis in de daarvoor bestemde afvalbakken weggooien.

 

 

Op elke camping gelden regels. Voornamelijk in en rond het zwembad worden er door campings bepaalde eisen gesteld. Op de campings is het dragen van een badmuts niet verplicht en shorts zijn toegestaan. Informatie hierover kunt u vinden op onze site of u kunt navraag doen bij een van onze medewerkers. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kind/kinderen. De camping is niet aansprakelijk voor eventuele calamiteiten rondom het zwembad

 

 

De belangrijkste voorzieningen (waaronder zwembaden) zijn vaak het gehele seizoen geopend. In het voor- en naseizoen kunnen sommige faciliteiten niet of in beperkte mate beschikbaar zijn. Met name de levensmiddelenwinkel en het restaurant zijn veelal gebonden aan het hoogseizoen. Wanneer wij een datum achter een bepaalde faciliteit vermelden garanderen wij dat die voorziening in de vermelde periode ook daadwerkelijk aanwezig/open is. Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten tussen de middag gesloten zijn in verband met siesta.

 

 

Het is een streven, maar wij kunnen niets garanderen. Vorderingen betreffende eventuele werkzaamheden op een camping kunt u bekijken op onze internetsite.

 

 

De geselecteerde medewerkers spreken vaak meerdere talen (Nederlands/Frans/Engels/Duits).

 

Iris Parc biedt op alle campings een eigen professioneel animatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen aan, waarbij in ieder geval Nederlands wordt gesproken. Camping Kids voor de jeugd tot 12 jaar, CampingForYou! voor tieners, Camping Family voor het hele gezin en Camping Adventure voor wie van actie en het echte buitenleven houdt.

 

De ruimte tussen de bedden is niet toereikend om een campingbedje te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen/op de kant te plaatsen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het campingbedje. Het is niet toegestaan een bed buiten de accommodatie te plaatsen.

 

Op de Iris Parc campings is dit toegestaan. Vaak bepalen lokale overheden dat open vuur (dus ook barbecues op kolen of briketten) niet is toegestaan i.v.m. brandgevaar in de omgeving. Meestal is een elektrische of gasbarbecue wel toegestaan. Zolang de voorraad strekt zijn er op de camping barbecues te huur. 

 

 

Middels een eigen inlogcode is het mogelijk om gebruik te maken van internet rondom het restaurant en receptie. Vouchers hiervoor zijn te koop bij de receptie. Op camping Birkelt is WiFi gratis.

Prijzen:
camping Le Chêne Gris, Le Château de Galaure: Tijdens het voor- en naseizoen is dit zelfs geheel gratis! Tijdens het hoogseizoen (01/07/19 tot 01/09/19) zijn de prijzen als volgt: 1 uur: € 2.50    3 uur: € 7.00    24 uur: € 15.00.
camping Le Ty Nadan geduren het hele seizoen: 1 uur - €2 / 5 uren - €5 / 10 uren - €6,50 / 20 uren - €12.00.

 

Op alle Iris Parc campings kun je linnengoed bijboeken Dit kun je doen bij het maken van je reservering of bij aankomst op de camping (zolang de voorraad verstrekt)

 

De aankomsttijden liggen doorgaans tussen 15.00 uur en 19.00 uur.
De vertrektijden liggen doorgaans tussen 09.00 uur en 11.00 uur.

De exacte aankomst-en vertrektijden op de door u gereserveerde camping staan vermeld in uw reisdocumenten.

 

 

Dit verschilt per camping. Op sommige campings is dit toegestaan, al dan niet tegen een vergoeding. Het is dan echter niet toegestaan om het maximaal aantal toegestane personen per accommodatie te overschrijden. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 

 

De auto kan meestal naast de accommodatie worden geparkeerd. Wanneer dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is, staat er bij de bijzonderheden op betreffende pagina vermeld dat u gebruik dient te maken van de centrale parkeergelegenheid. Indien u meer dan 1 auto naast de accommodatie wilt plaatsen kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij dienen dit altijd na te vragen bij de camping. Het is mogelijk dat een camping extra kosten in rekening brengt voor een eventuele 2e of 3e auto.

 

 

Voor het gebruik van de accommodatie wordt een waarborgsom gevraagd. Wanneer de accommodatie niet in dezelfde staat wordt opgeleverd als waarin deze is betrokken, kan de beheerder (een deel van) de borg hiervoor inhouden.

 

 

De waarborgsom kan contant worden voldaan en soms met creditcard of via een eenmalige machtiging. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

 


Op de Iris Parc campings Chateau de Galaure,Le Ty Nadan en Birkelt is het mogelijk fietsen en ook E-bikes te huren. Op camping Iris Parc Parc Le Chêne Gris is dat niet mogelijk. 

TIP: In Frankrijk is het dragen van een helm verplicht voor kinderen onder de 12 jaar. Dit geldt voor kinderen die achterop zitten of zelf fietsen. 

 

De borg is altijd € 150,-, dit geldt voor luxe stacaravans en bungalowtenten. Bij vertrek binnen de reguliere vertrektijden krijg je dit bedrag weer terug, er van uitgaande dat je de accommodatie schoon en in goede staat hebt achtergelaten. De aankomst- en vertrektijden van de gereserveerde camping vind je terug in je reisbescheiden.

De waarborgsom kan contant of met creditcard worden voldaan. Onze medewerkers kunnen je hierover informeren.

 

 

Uitchecken in de nacht voor je vertrek is mogelijk. Geef dit tijdig aan bij de receptie op de camping. De borg ontvang je de dag na vertrek, als de accommodatie is gecontroleerd.  Als je ’s nachts wilt vertrekken is het verplicht met creditcard de borg te voldoen.

Tevens dien je de auto ’s avonds al buiten de slagboom te parkeren om overlast van andere gasten te voorkomen. 


Alleen op camping Le Chêne Gris is het dragen van een polsbandje verplicht. Bij aankomst op de camping ontvangt elke gast een polsband die tijdens het verblijf zichtbaar gedragen moet worden. Met het dragen van het polsbandje is het mogelijk te controleren wie van buitenaf komen en zo de veiligheid van onze gasten te waarborgen.

Weer thuis

 

Vragen/opmerkingen kunt u altijd eerst ter plekke melden. Daarnaast treft u bij de reispapieren een enquêteformulier aan waarop u uw mening kunt geven. Wanneer dit niet volstaat, kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

 

 

Ja, u kunt ook al reserveren voor volgend jaar.

Staat uw verblijfsperiode nog niet online?
Dan maken wij stap voor stap telefonisch uw boeking voor u in orde! Neem hiervoor contact met ons op via 070/211.212 (€0,30 per minuut) of het contactformulier zodat wij u kunnen terugbellen. 

Staat uw verblijfsperiode wél online, maar zonder prijzen?
Dan kunt u meteen boeken! U betaalt in dit geval €300 per accommodatie als voorschot. Zodra de prijzen bekend zijn, krijgt u van ons de factuur met het totale boekingsbedrag. Vanaf dat moment heeft u 5 dagen de tijd om uw boeking te annuleren. Bij bevestiging (u hoeft daarvoor niets te doen) wordt de €300 in mindering gebracht op het totale boekingsbedrag. Als u annuleert, krijgt u de €300 teruggestort op uw rekening.

Staat uw verblijfsperiode voor volgend jaar online mét prijzen?
Dan kunt u meteen boeken! Hierna heeft u 1 week de tijd om het voorschot te betalen. Deze bedraagt 30% van het totaalbedrag van de huursom, reserveringskosten en eventuele premie van uw reis- en annuleringsverzekering.

 

Het is helaas niet mogelijk om een brochure te bestellen sinds 2016. Iris Parc heeft geen nieuwe vakantiebrochure gemaakt. Een besluit dat past bij onze visie op duurzaam ondernemen. Zo helpen we mee om de papierberg te verkleinen. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen gebruik maken van onze website. Alle campings en uitgebreide beschrijvingen van de faciliteiten en de omgevingen vind je op onze website.

 

Coronavirus

Laatst geüpdatet op: 27 oktober

Bij Iris Parc volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij krijgen op dit moment veel vragen over de gevolgen voor reeds geboekte vakanties. We delen jullie zorgen en de gezondheid en veiligheid van onze klanten is voor ons prioritair dus daarom hebben we deze Vragen & Antwoorden voor jullie op een rijtje gezet. 

Hartelijk dank voor uw begrip!

De informatie op deze pagina wordt regelmatig vernieuwd. De laatste update is van 27 oktober.

Op de website van De FOD Volksgezondheid vind je de meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Op de website van Buitenlandse Zaken vind je alle actuele reisadviezen per land. Let wel: negatief reisadvies is alleen van toepassing op het moment van reizen.

Mocht deze situatie op uw vakantie van toepassing zijn, dan neemt onze klantenservice contact met u op via telefoon of e-mail.
Als uw vakantie niet door kan gaan ontvangt u een corona-voucher ter waarde van de door u betaalde reissom. Hiermee kunt u op een later tijdstip een nieuwe vakantie boeken.

Op dit moment benaderen we iedereen die binnenkort op vakantie zou gaan. Wij nemen uiterlijk 2 weken voor uw eigenlijke vertrek contact op met u via telefoon of e-mail. Wij vragen u vriendelijk om ons niet zelf te bellen. Zo kunnen wij u en andere gasten sneller en beter helpen.

Bij een negatief reisadvies uitgesproken door Buitenlandse Zaken voor een bepaald land/regio in het bijzonder of bij een algemeen negatief reisadvies voor alle Belgen naar het buitenland, zullen wij u zelf contacteren.

Opgelet : controleer op de website van Buitenlandse zaken of er een periode is vermeld. Indien het om een algemeen negatief reisadvies voor alle Belgen gaat is dit doorgaans geldig samen met de overige maatregelen die de Belgische overheid oplegt voor de bestrijding van het Corona-virus. Deze datum kan wijzigen in functie van de besluiten van de Belgische overheid of de overheden van overige bestemmingslanden. Enkel indien uw reis in die periode is gepland zullen wij overgaan tot annulering van de reis en u zelf contacteren. U heeft dan verschillende opties :

1/ u wijzigt uw vakantie naar een andere periode /  bestemming / camping  – eventuele meerprijs van de andere periode /  bestemming / camping  dient u bij te betalen. Let wel bij wijzingen dient de prijs van de nieuwe vakantie gelijk of hoger te zijn dan de oorspronkelijke vakantie. Is het bedrag lager dan ontvangt u een voucher (waardebon) ter waarde van het te veel betaalde bedrag. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden kunnen we helaas geen terugbetalingen doen.

2/ past voor u geen andere periode /  bestemming / camping  dan zullen wij de door u betaalde reissommen ter beschikking stellen met een “Corona voucher”.

Kijk ook bij de vraag: Wat is een voucher? 

Heeft u bij ons geboekt, maar gaat uw camping pas later in het seizoen open vanwege de gevolgen van het coronavirus? Dan nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met u op: ergens tussen de 2 en 4 weken voor uw daadwerkelijke vertrek.

Dan dient u de annuleringskosten te betalen die op het moment van annuleren van toepassing zijn. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van uw vertrekdatum.

In deze onzekere tijd hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. De annuleringskosten bedragen nu:

 • bij annulering tot 14 dagen vóór uw aankomstdag: 30% annuleringskosten
 • bij annulering tot 1 dag vóór uw aankomstdag: 90% annuleringskosten
 • bij annulering óp uw aankomstdag: 100% annuleringskosten

Zijn de annuleringskosten op moment van annuleren lager dan het bedrag dat u reeds heeft (aan)betaald? Dan verrekenen wij de annuleringskosten met uw betaling(en) en ontvangt u een voucher (waardebon) ter waarde van het te veel betaalde bedrag. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden kunnen we helaas geen terugbetalingen doen. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van uw vertrekdatum en vindt u terug in onze algemene voorwaarden.

Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten én heeft u een geldige annuleringsreden volgens de voorwaarden van uw verzekering? Dan kunt u de annuleringskosten mogelijk terug claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Deze voucher is een waardebon voor het bedrag dat u heeft betaald aan Iris Parc (voorschot of totale reissom). De voucher is geldig voor 1 jaar na datum van uitgifte (annuleringsdatum van de oorspronkelijke reis) en kan worden gebruikt als betaling van een nieuwe Vacansoleil vakantie of een gedeelte daarvan in het geval de nieuwe reis duurder zou zijn. U dient deze vakantie te boeken en met de waardebon te betalen binnen het jaar na uitgiftedatum. De vertrekdatum kan in dit geval later zijn dan de geldigheidsdatum van de voucher.

De regeling van de voucher is een regeling die de reissector (ABTO) is overeengekomen met de Federale Overheid Economie en is ook wettelijk geregeld door de Belgische overheid. De waardebon zal u zo spoedig mogelijk worden toegestuurd.

Lukt het niet om binnen 12 maanden een nieuwe vakantie te boeken met uw voucher? Dan heeft u het recht om het bedrag alsnog terug te vragen aan Vacansoleil. Vacansoleil heeft dan op zijn beurt 6 maanden de tijd om de waarde van voucher aan u terug te betalen.

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. Helaas is dit nu niet mogelijk. De omstandigheden zijn zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. De voucher zorgt voor financiële zekerheid voor iedereen, voor u als reiziger en voor ons als reisorganisatie. Het Garantiefonds (GfG) garandeert de waarde van uw voucher.

Lukt het niet om binnen 12 maanden een nieuwe vakantie te boeken met uw voucher? Dan heeft u het recht om het bedrag alsnog terug te vragen aan Iris Parc. Iris Parc heeft dan op zijn beurt 6 maanden de tijd om de waarde van voucher aan u terug te betalen. Zo bent u vooralsnog zeker van uw geld.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden in veel landen voorzichtig afgebouwd. In sommige landen en/of regio’s zijn of gaan campings weer open. Het kan zo zijn dat bepaalde voorzieningen (zoals bijvoorbeeld zwembaden, horeca en toiletgebouwen) nog niet open / deels gesloten zijn. Ook kunnen er afwijkende openingstijden gelden voor bepaalde voorzieningen. Op de camping dient u rekening te houden met de lokale veiligheidsvoorschriften. Omdat deze informatie per bestemming en/of per camping verschilt en bovendien regelmatig verandert, raden wij u te allen tijde aan om voor uw vertrek de officiële website van de camping te raadplegen. 

In elk land of regio gelden specifieke veiligheidsregels. Veel maatregelen lijken op elkaar, maar vaak zijn ze net even anders. Daarom raden wij u aan om u goed op de hoogte te stellen van de lokale regels. Op de website van het ministerie van buitenlandse zaken kunt u de coronamaatregelen per land bekijken. U vindt deze reisadviezen per land hier : https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland

Volgens onze normale voorwaarden dient de tweede betalingstermijn 8 weken voor de aankomstdatum te worden voldaan. Omdat we begrijpen dat de huidige situatie nog veel onzekerheden met zich meebrengt, hebben we deze termijn tijdelijk verschoven naar 4 weken voor alle aankomsten tot 14 juli 2020. 

Voor de aankomsten na deze datum gelden de normale betalingstermijn van 8 weken voor afreis.  We hebben dit inmiddels in alle reserveringen aangepast. U hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen. 

Het opzetten van een systeem voor het uitgeven en verwerken van de vouchers is een omvangrijk proces gebleken. We streven ernaar om de vouchers in de loop van juni uit te geven. Wacht alstublieft tot u de voucher heeft ontvangen, voordat u via een nieuwe reservering maakt.

U ontvangt uw voucher via e-mail. Zodra uw voucher is aangemaakt, sturen wij deze naar het e-mailadres dat u aan ons doorgaf toen u een boeking maakte. Wellicht kan deze e-mail in uw spam terechtkomen. Wij raden u aan ook daar even te kijken.

U kunt de voucher gebruiken voor alle campings uit het aanbod van ons moederbedrijf Vacansoleil. Wilt u een nieuwe vakantie boeken en direct uw voucher verzilveren? Ga naar https://www.vacansoleil.be/nl/ om een camping te reserveren. Bij het afronden van uw boeking vult u uw vouchercode in. Het bedrag wordt dan direct verrekend.

Nee, dat hoeft niet. Als de reissom van de nieuwe boeking lager is dan de waarde van de voucher, dan behoudt u het restantbedrag op uw voucher. U kunt de voucher dus voor meerdere reserveringen gebruiken. Let er wel op dat de voucher slechts geldig blijft tot 12 maanden na uitgiftedatum.

Nee, u kunt de voucher alleen voor nieuwe reserveringen gebruiken. Zodra u de voucher ontvangt, kunt u deze meteen gebruiken voor een nieuwe boeking. Wacht alstublieft tot u de voucher heeft ontvangen, voordat u een nieuwe reservering maakt.

Nee, de voucher is niet overdraagbaar aan anderen. Omdat de voucher wordt uitgegeven op naam van de hoofdboeker mag deze alleen door die persoon gebruikt worden.

Tot 15 juni kon u uw vakantie kosteloos omboeken. Wilt u hierna uw vakantie graag omboeken? Dat kan. Wij dienen dan uw reeds geboekte vakantie te annuleren. U betaalt daarom de annuleringskosten die op het moment van annuleren van toepassing zijn. In deze onzekere tijd hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. De annuleringskosten bedragen nu:

 • bij annulering tot 14 dagen vóór uw aankomstdag: 30% annuleringskosten
 • bij annulering tot 1 dag vóór uw aankomstdag: 90% annuleringskosten
 • bij annulering óp uw aankomstdag: 100% annuleringskosten