Bellen +32 (0)70 21 01 01
we zijn nu gesloten

U heeft nog geen boeking gemaakt

Fietsvakanties

  • Faciliteiten dagelijks open
  • Hele seizoen animatie
  • Aankomst elke dag

Fietsvakanties naar Frankrijk & Luxemburg

Wil jij tijdens je vakantie op de fiets springen en een tochtje maken? Ontspannen met een picknick tussendoor, sportief door de bossen met kleine hellingen of in de pedalen van je racefiets heuvel op en heuvel af? In Frankrijk en Luxemburg maak je de mooiste fietstours!

Tip: vanaf €8,- huur je op de camping een fiets, mountainbike of e-bike. 

 

Fietsvakantie bij Parijs.jpg

Alle sights van Parijs in 1 dag zien?

Fietsen in Parijs

Parijs is meer dan Disneyland, de Notre Dame, de Eiffeltoren en Montmartre. Om de stad heen tref je eeuwenoude kastelen, beroemde tuinen en pittoreske plaatsen aan de rivier de Grand Morin. Heb je thuis mountainbikes staan? Neem die dan mee op vakantie en ontdek al die plekken rondom je camping op de fiets!

Tour bijvoorbeeld vanaf Iris Parc Le Chêne Gris door Pommeuse, langs de rivier de Grand Morin, naar Parcs des Capucins in Coulommiers (10 km). Cros naar het wildpark Parc des Félins (13 km). Of maak een mountainbiketocht naar Crécy-la-Chapelle (12 km). Lekker eten, het haventje en de kapel bekijken, en met een voldaan gevoel terug naar je camping!

Alle sights van Parijs in één dag zien? Ga met de auto of trein naar het centrum van Parijs en huur daar de openbare (elektrische) Vélib-fietsen voor een sightseeingtrip. Die stadsfietsen lever je overal in Parijs weer makkelijk in door ze te parkeren bij een Vélib-fietsstation. Tip: Stippel vooraf je route uit, zodat je alles ziet wat je wilt zien.

 

Fietsvakantie in Bretagne.jpg

Ontdek pittoreske stadjes en ruige kust

Fietsen in Bretagne

In Bretagne volg je de wegen langs en over kronkelende rivieren. Je passeert kastelen, haventjes en idyllische Middeleeuwse plaatsjes met bruggetjes. Bijvoorbeeld als je langs het water via Quimperlé naar Pont-Aven fietst. In het schilderachtige stadje Port-Aven stap je van de fiets voor een ontspannen wandeltocht over lieflijke, geheime loopbruggetjes. Kies tussen de wandelroutes Promenade Xavier Grall en Promenade des Moulins. En verwen jezelf hierna met een verrukkelijke lunch op het terras.

Voor een wielertocht rijd je naar Plouay. Daar maak je meerdere rondjes van zo’n 14 kilometer via Châteauneuf-du-Faou, Saint-Rivoal en Rostrenen. Fiets of mountainbike je richting de kust? Naar Larmor-Plage of Plage de Bellangenet? Houd dan je camera bij de hand voor het schouwspel van golvend water dat tegen de ruwe kliffen klettert.   Dit is trouwens dé ideale plek voor een pauze in het zand of op een muurtje om over de zee te turen. 

 

Fietsvakantie in de Drôme.JPG

Frappante landschappen

Fietsen in de Drôme

De Drôme, een kleurrijke streek met paarse lavendelvelden, groene olijfboomgaarden, witte kalkrotsen en blauwe rivierstromen. Schijnt het zonnetje? Tour dan eens over de rivier de Rhône naar Andance en pik onderweg de kasteelruïne in Albon mee. Picknick mee, een wandeltochtje rondom de ruïne, en weer door. 

Of maak een fietstochtje naar Tournon-sur-Rhône, een gezellig stadje aan de rivier de Rhône. Gearriveerd? Parkeer je fiets en wandel door Le Jardin d’Eden. Of neem de antieke stoomtrein en laat je voeren door de Rhônevallei met wijngaarden, kloofdalen en markante viaducten.

Zin in een mountainbiketocht? Op naar de Vercors! Parkeer daar je auto en kies uit verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraden. 

 

 

Fietsvakantie in Luxemburg.jpg

Over de Piste Cyclable naar Luxemburg Stad

Fietsen in Luxemburg

Eigenlijk kun je heel Luxemburg doorkruisen op de fiets. Het land is lekker compact! Een aantal aanraders? Mountainbiken door het groene Müllerthal. Gevolgd door een culinaire beloning in ‘de parel van de Ardennen’ die áán dit natuurgebied ligt, namelijk Larochette. Met een prachtkasteel en een top uitzicht! 

Op je gemak karren langs wijngaarden en tussen de heuvels door? Dan vertrek je op de fiets naar het zuiden van Luxemburg. Via Angelsberg en Mersch, ga je over de PC15 – de Piste Cyclable – met als eindbestemming: Luxemburg Stad. Deze boeiende hoofdstad ontdek je het best op de fiets. Want zó ben je snel bij alle bezienswaardigheden. En tussendoor heb je meer tijd voor rustmomenten met een hapje en drankje.

Wielrennen? Ja, hoor. Dat kan ook in Luxemburg. Waag je bijvoorbeeld aan de panorama tour door Bech en Echternach. Een aanrader!

Mihatra ok.jpg

Steuntje in de rug nodig?

Huur een e-bike op je camping! 

Maak met gemak de mooiste tripjes over heuvels en bruggetjes. Want op campings Le Château de GalaureLe Chêne Gris en Birkelt zijn e-bikes te huur. Zo’n elektrische fiets met trapondersteuning biedt je nét dat steuntje in de rug als je dit nodig hebt. Zo geniet je comfortabel van je tochtjes door de glooiende omgeving!